Ett resultat av Diamanter & Järnviljor

snøfølk.

Vi utvecklar samhället genom att göra mer med mindre

 

VÅRT UPPDRAG

Vi på Snøfølk vill skapa en frizon där vi söker naturlig framför normal och en balans mellan det ekonomiska, sociala och miljön. Det är en plats där alla får tillåtelse att vara idésprutor och testa saker man är intresserad av eller drömmer om oavsett om man är privatperson, aspirerande företag, befintligt företag, förening eller offentlig verksamhet.

Med erfarenhet från innovationsledning inom olika branscher stöttar vi därför de befintliga och blivande entreprenörer som behövs för att vi ska kunna skapa det hållbara samhälle som vi alla vill bo i oavsett om det är i staden eller på landsbygden.

 

VÅR LÖSNING

Snøfølk är en kultur-och innovationshub i norra Värmland. Ekosystemet Snøfølk håller till vid Nygård, Ekshärad, där vi är 10-talet entreprenörer med gemensamma kontorsytor, aktiviteter och event. Vår ekonomiska förening Snøfølk ska dessutom sänka tröskeln för fler att kunna testa företagsidéer och affärsutveckla befintliga företag. I processen tillkommer bieffekten att vi också hjälps åt att göra våra samhällen smartare och ännu bättre.

Hagfors Innovation Park har varit möjlliggöraren för detta initiativ och kommer i framtiden att fortsätta verka för att "doers" i Värmland kan mötas för att tillsammans göra världen bättre. Snøfølk utvecklar just nu detta uppdrag ytterligare genom att vaska fram fler av dessa "doers" i personer och regioner som visste och inte visste att de var en av dem.

Grun_affärsmodell.png
 

VÅR FILOSOFI

För oss är det viktigaste att ingen bestämmer sig för att de/vi måste vara proffs från början eller "experter" på något, för att de/vi börjat bemästra något. Grunden till nya upptäckter och innovation ligger i att alltid vara nyfikna och ständigt vara beredda att lära oss lite mer, precis som "nybörjarna".
Därför testar vi gärna saker i liten skala, för att sedan iterera oss fram till en lösning som i slutändan blir bättre än vi skulle ha kunnat hitta på  själva, hemma på kammaren.
 
Huvudreglerna är att alltid HA KUL, TA INITIATIV och VÅGA.
 

VILKA ÄR VI?

Vi valde namnet Snöfolk på grund av att dessa människor och deras samhällen inspirerat oss längs vägen i vårt arbete med det vi håller på att bygga upp: Naturhushållningen, humorn i tuffa förhållanden & att de kan/kunde dra "kaniner ur hatten" när det behövdes. Det är på samma sätt den här gruppen av människor nu håller på att omorganisera sig och hantera utmaningar - som just Snöfolk.
DSC_6714.jpg

Maria är den som lett kalaset på ett fantastiskt sätt ända från start och skapat den nästintill omöjliga miljön där både kreativitet och struktur ryms och kan ge kraft åt varandra.

Maria Kvarnström,

Diamantvingar & Innovation Park

TIDIGARE EVENT

 

Fler "diamanter" kommer

inom kort. här ser ni åtminstone styrelsen för 2020.

 

Snøfølk I MEDIA 2020