Hej du Nyfikne,

”Vad vi gör ni på Snøfølk?”

 

Vi har ännu inte hittat en exakt motsvarighet till det vi gör, men det vi vetat ända från början av den här resan är att vi gör inget, så länge det inte finns andra människor som ser möjligheter och vill göra något de också. 

 

Vi är möjliggöraren för någon som funderat på att göra en julmarknad, att öppna en tandvårdsklinik, göra företagsluncher eller anordna en mässa utan att för den delen behöva att säga upp sig från en anställning. Hos oss testas saker i det lilla och så hjälps vi åt för att så många som möjligt av oss ska få mer tid till sådant vi älskar och brinner för. Vi kan hitta finansiering, skriva ansökningar, utbilda, affärsutveckla, rigga små tester och hjälpa varandra att genomföra.

 

Med erfarenhet från fjolårets process ”Diamanter & Järnviljor” (länk), föreningsliv, företagande och innovationsledning i flera branscher, försöker vi få fler att våga gå sin egen väg i den frizon vi nu bygger. För oss handlar det inte ”om” det går att försörja sig på det vi drömmer om, utan här funderar vi på ”hur”. 

 

Det är också i de här mötena med varandra som nya lösningar dyker upp på de gemensamma utmaningar vi alla står inför. Oavsett vad du drömmer om, så kommer du alltid att behöva förhålla dig till det samhälle vi lever i. Det kan handla om att vi behöver ta ett gemensamt grepp om transporter, infrastruktur, vård etc. eftersom alla våra “kunder” behöver tillgång till dig och det i händelse av ett besök hos någon av oss. Vi har därför valt att kalla Snøfølk för en kultur- och innovationshub eftersom vi är problemlösare med bred inriktning.

 

”Vad drömmer Snøfølk om?” 

Upptäckardagen var det event vi själva skapade som test för att se om vi var på rätt väg: Är vi fler som är nyfikna och är Snøfølk verkligen den samlingspunkt som behövs? Totalt kom ca 350 besökande till Nygård och vi fick en bred regional medianärvaro (länk). Som vi ser det är anledningen till framgången och den relativt “lilla” finansiella resursinsatsen att så många andra viljor erbjöd sin tid, sitt hjärta och sitt engagemang. 

 

I framtiden är vår ambition att fler personer vill testa nya vägar framåt på samma sätt. Vi kommer till exempel att se över möjligheten att finansiera nya initiativ genom stipendium från oss, eftersom vi planerar att cirkulera vinsten i vår egen verksamhet/kommuner till fördel för allas vår framtid. Genom att gräva där vi står och återinvestera i myllan som finns på vår plats i världen är vi övertygade att vi kommer att hitta guldet i vårt alldeles egna lilla Klondyke, Norra Värmland. 

 

Varmt välkommen om du vill utforska vad du själv drömmer om, hitta ett sammanhang med positiva och drivna människor, eller om du helt enkelt bara vill umgås en stund. 

 

Välkommen till ditt livs bästa misstag! 

 

Välkommen till Snøfølk,